Många dörrar till BRF:er

många dörrar till brf
Kanske inte dörrarna ser ut så här, men jag gillar den!

I förra veckan såg jag två män med bygghjälmar som klättrade upp och ner på en fastighet här i Örebro (närmare bestämt i Vivalla). De har smällt upp en massa byggställningar på flera hus här, som antagligen är bostadsrättsföreningar. 

Dörrbyte på gång i Vivalla

Men det intressanta var inte deras byggställningar utan det som jag såg: att de hissade ner en dörr med rep. Först trodde jag att de hissade ner dörren för hand, med ett rep. Sedan såg jag att den ena av dem, vevade i en vinsch och insåg att jag inte längre behövde vara så imponerade av armstyrkan hos de som renoverade fasaden. Tänk så fiffigt med en vinsch som satt fast på byggställningen, tänkte jag och gick vidare. 

Sedan dess har jag gått förbi samma fastighet och sett hantverkarna bygga vidare och hissa dörrar både upp – och ner många gånger. Jag har sett att de byter dörrar på hela byggnaden. Huu så kallt det måste vara – de river ju ut alla dörrar på fastigheten. Sedan monterar de in nya dörrar. 

Vad kostar nya dörrar till en hel fastighet?

Vad dyrt det måste vara att montera dörrar på en hel BRF. Det tryggaste är väl att när man byter dörrar till en hel BRF så byter man väl till likadana dörrar men är inte det väldigt tråkigt? Tänk om man vill förändra fasaden? Måla om den? Få nya och pigga färger på dörrarna? Tänk att få en hel fastighet som har en helt ny färg, det måste ju nästan bli som att få ett nytt hus.

Och hur vet man vilka slags dörrar som man i bostadsrättsföreningen vill ha?

Jag vet att i Örebro har de ett företag som heter Doowin och som har ett showroom, bara för dörrar. Dit kan man gå dit och ta mått, prata med de som säljer dem och få information. Visserligen kan man ju se hur dörrarna ser ut på nätet, men det är ju inte alltid som man riktigt får uppfattningen om hur de ser ut i verkligheten. Och så kan man ju alltid fråga om det går att måla om olika slags dörrar som är gjorda i nya material.

8 kommentarer

Having read this I believed it was extremely informative. I appreciate you spending some time and effort to put this informative article together. I once again find myself personally spending a significant amount of time both reading and leaving comments. But so what, it was still worthwhile!

💟 Allison sent you a private message. View message: http://inx.lv/NoVW?h=6e32850e9107b935cd0d35518fb1bcbd- 💟 säger:

ycjimg

באופן כללי, ישנן נשים שמרגישות
בנוח יותר להיות ביסטואציה של עיסוי אל
מול אישה ולא אל מול גבר. עיסוי בצפון יכול
להינתן לכם על ידי נשים וגברים, כאשר אין באמת
חשיבות למין המעסה בכל הקשור למקצועיות המעסה.
עיסוי בירושלים יכול להינתן לכם על
ידי מעסה גבר או מעסה אישה. לפרטים נוספים אודות סוגי העיסוי
וקביעת מסאג’ מפנק בירושלים ושימוש במתקני הספא או הזמנת מעסה פרטי אליכם או בטלפון ונשמח לעמוד לשירותכם.
שימו לב: אם לא מצאתם את מבוקשיכם
בקטגוריה מסאז’ בכרמיאל או שאף אחד מהמטפלים אינו זמין, אתם מוזמנים לפנות אלינו ואנו נפנה אליכם מטפלים נוספים לעיסוי עד הבית או בקליניקה
בכרמיאל עיסוי בצפון. אם אתם
מחפשים עיסוי מפנק בצפון או עיסוי מפנק בקרית שמונה ללא ספק
זה העיסוי בשבילכם. עיסוי אירוודה בירושלים מתאים
מאוד למי המחפש עיסוי מפנק במיוחד.
לפני כל עיסוי בחדרה, תקבלו שאלון בריאות שאותו תצטרכו למלא.
בגדול, אין באמת חשיבות לשעה בה תקבלו עיסוי במרכז,
אלא שהמשמעות העיקרית היא של טיב העיסוי.