Säkra badrumsrenoveringar

Går det att renovera badrum på ett säkert sätt? De hantverkare som utför det; badrumsrenovering i Huddinge, till exempel bara för att välja en ort, varje dag och kanske på löpande band, skulle säkert intyga just det.  De skulle nog säga att det är precis vad de gör varje dag.

Och så länge som du anlitar svenska hantverkare, som har utbildning på svenska gymnasier har kollektivavtal och till exempel är med i Byggnads och andra branschorganisationer bygger badrum på ett säkert sätt.

Inget illa om andra länders hantverkare

Detta sagt, för att det inte är rasistiskt att påstå det, utan för att vi i Sverige har en sådan full kontroll på vad hantverkare lär sig på svenska gymnasier och våra svenska företag är kontrollerade av svenska myndigheter, när de utför sina tjänster inom badrumsrenovering.

Det är snarare det att myndighetssverige håller koll på att hantverkare utför riktiga tjänster, än att påstå att visa hantverkare är bättre än andra. Vi har höga krav på de tjänster som hantverksföretaget erbjuder när det kommer till att bygga våtrum och kakla badrum så att de är säkra, har vattenlås, bygger med riktiga material i våtrum.

Viktigt med rätt teknik i badrumsrenovering

Golv i badrum måste byggas med en viss vinkel så att vattnet, som av förståeliga skäl hamnar på badrumsgolvet rinner ner i avloppsbrunnen, och ingen annanstans. Det är också viktigt att området kring badkar, handfat, dusch och toalett byggs på ett säkert sätt. Här är materialet viktigt och att när man isolerar, att det görs på ett noggrant sätt.

Så här kan du hitta rätta hantverkare

Söker du hantverkare till en badrumsrenovering? Då söker du antagligen professionella hantverkare som är behöriga att bygga våtrum, som kan VVS och som arbetar på ett fackmannamässigt sätt.

  • För att veta att du anlitar duktiga hantverkare kan du alltid googla “badrumsrenovering Stockholm”, eller “badrumsrenovering” + den ort där du bor.
  • Sedan när du får förslag från Google, kan du kontrollera så att de har behörighet, har bra omdömen på reco.se eller trustpilot, eller någon annan bedömningstjänst.
  • Sedan kan du alltid kontrollera så att de är behöriga för ROT-avdrag. För att hantverkaren ska vara behörig för ROT-avdrag så bör de ha F-skattsedel, och arbeta i Sverige alltså betala skatt i Sverige.
  • Annat som du kan titta efter är om de är med i någon viktig brasnchorganisation som Byggnads, Byggkreamiskrådet, AB Svensk våtrumskontroll, måleribranschens våtrumskontroll och Säker vatteninstallation.

Följ Boverkets rekommendationer

“För våtrum som ska byggas med keramiska material, våtrumsmattor eller målningssystem finns branschorganisationer. De utformar detaljerade regler som deras behöriga företag ska följa. Dessa är utformade för att uppfylla Boverkets byggregler, samt egna krav som är anpassade för det hantverk som organisationen företräder och de produkter som de arbetar med.” skriver Boverket på sin hemsida.

Annat som du kan titta efter är att den hantverkare som du funderar på att anlita tänker på säkerhet och är medveten om att fuktrisken finns och att den hantverkaren arbetar med att den risken finns.