Har du slitna fönster?

Om dina fönster har blivit slitna är det bäst att åtgärda dem, slitna fönster blir lätt dålig och kan ruttna. Många tänker att det är kört med gamla och slitna fönster, men oftast går det att rädda även gamla fönster, om du hittar en duktig fönsterrenoverare. Du vet väl om att det är bättre både för den egna ekonomin och för miljön att renovera fönster än att montera helt nya? Att renovera fönster gör att du tar fram en helt ny yta på fönsterbåge och du kan även renovera fönsterkarmarna så får du ett fint utseende på fasaden samtidigt.

Är det dags att renovera hela huset?

Många passar på att även renovera fasaden och måla om hela huset med fönster, fasad och tak. På så sätt förnyar du ytorna på hela huset, vilket är bättre när vintern kommer.
Om du inte känner till någon som är duktig på att renovera fönster kan du alltid fråga släkt, vänner eller grannar om de känner någon som är bra på att renovera fönster. Om du inte får napp den vägen kan du alltid googla ”fönsterrenovering” och sedan lägga till den ort där du bor, exempelvis ”fönsterrenovering bromma” om du bor i Bromma, eller Avesta, Uppsala eller var du nu bor.

Jämför de olika hantverkarfirmorna

När du väl har googlat och fått en hel lista på sådana som erbjuder fönsterrenovering på din ort är det bara att jämföra, be om offert och leta upp bedömningar på de olika hantverkarfirmorna.
Genom att be om offert får du på förhand veta vilka priser som de olika firmorna tar för att renovera fönster. Om inte, kan du få en obehaglig överraskning när det är dags att betala för fönsterrenoveringen. Skriver ni dessutom avtal så vet du vad hantverkarfirman har förbundit sig att göra för dina fönster. Det brukar inte vara oklarheter, men för säkerhets skull är det alltid bäst att skriva avtal. På så sätt gör du det möjligt att även klaga på renoveringen om det skulle bli så att ni är osams om vad som ska ingå och hur de har tänkt sig det hela.